Pyszna i zdrowa rybka pieczona w piekarniku w sosie koperkowym.
Składniki:
3 filety tilapii świeżej lub mrożonej
200 ml śmietany 12%
1 ząbek czosnku
2 łyżki białego wina
3 filety tilapii świeżej lub mrożonej
200 ml śmietany 12%
1 ząbek czosnku
2 łyżki białego wina
1 łyżeczka soku z cytryny
1 pęczek świeżego koperku
pieprz cytrynowy
Wykonanie:
Śmietanę wlewamy do miski dodajemy drobno posiekany koperek, sok z cytryny zmiażdżony ząbek czosnku i białe wino.
Wszystko dobrze mieszamy aż wszystkie składniki połączą się.
Do żaroodpornego naczynia układamy świeże filety lub tylko częściowo rozmrożone nacierając solą i pieprzem cytrynowym.
.Zalewamy rybę sosem koperkowym i zapiekamy w piekarniku 25 minut w temp.190 stopni.
1 pęczek świeżego koperku
pieprz cytrynowy
Wykonanie:
Śmietanę wlewamy do miski dodajemy drobno posiekany koperek, sok z cytryny zmiażdżony ząbek czosnku i białe wino.
Wszystko dobrze mieszamy aż wszystkie składniki połączą się.
Do żaroodpornego naczynia układamy świeże filety lub tylko częściowo rozmrożone nacierając solą i pieprzem cytrynowym.