sobota, 17 lutego 2018

Sałatka z rukolą, buraczkami i avokado posypana pestkami dyni



Delikatna w smaku  i zdrowa sałatka .

SKŁADNIKI
2 małe buraki czerwone
1 awokado
2 łyżki pestek dyni
1 garść rukoli
sos winegret:
3 łyżki oliwy
2 łyżki octu winnego
1 łyżeczka miodu
sól do smaku

PRZYGOTOWANIE
Buraki myje, osuszam i zawijam w folie aluminiową.
Wkładam do  piekarnika i piekę ok.1 godziny w temp 200 stopni.
Gdy przestygną obieram i kroję w małą kostkę.
Rukolę układam na talerz na to buraczki i obrane awokado tez pokrojone w mała kostkę.
Pestki dyni prażę na suchej patelni posypuje nimi sałatkę
.W słoiczku mieszam składniki potrzebne do sosu winegret i polewam nim sałatkę.

1 komentarz: