piątek, 16 lutego 2018

Domowe kulki raffaello


Wyglądają i smakują jak kupione w sklepie


SKŁADNIKI;
2 wafelki princessa kokosowe/po 49 g/
50 gram masła
200 g wiórków kokosowych
3 tabliczki białej czekolady/po100g/
100g migdałów
150 g śmietany 30%.
papilotki mini 31/18 mm
 
PRZYGOTOWANIE;
W garnku rozpuścić czekoladę,śmietanę i masło.
Dodać do tego połowę wiórków kokosowych/100g/ a gdy masa przestygnie dodać rozkruszone wafelki princesa..Wszystko wymieszać i schłodzić w lodówce kilka minut.
Migdały ze skórka sparzyć wrzątkiem przecedzić i palcami zdjąć skórkę.
Z masy formować małe kuli raffaello wkładając do każdej w środek migdał.
Każdą kulkę obtoczyć w pozostałych wiórkach kokosowych i wstawić do lodówki na ok.1 godz.
Podawać w papilotkach mini ułożone na talerzu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz