piątek, 16 lutego 2018
Koszyczki z truskawkami
Szybki i prosty pomysł na deser po obiedzie.
SKŁADNIKI
1 opakowanie ciasta francuskiego
0,5 kg świeżych truskawek
KRUSZONKA
4 łyżki masła
4 łyżki cukru kryształu
5 łyżek mąki pszennej
dodatki:
forma do muffinek
PRZYGOTOWANIE
Z ciasta francuskiego wyciąć kwadraty./12 sztuk/.
Foremkę do muffinek lekko wysmarować olejem.
Truskawki opłukać,oszypułkować i pokroić na pół.
Zrobić kruszonkę z podanych składników zagniatając wszystko .
W każdy otwór formy włożyć kwadrat ciasta formując koszyczek.
W środek ułożyć truskawki i pokruszyć hojnie kruszonką.
Wstawić do piekarnika na 200 stopni i piec 15 minut.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz