Dla tych co maja ochotę na coś słodkiego.
SKŁADNIKI;
1 paczka kleiku ryżowego /170g\
1 kostka masła/200g/
3 całe jaja
3/4 szklanki cukru
4 łyżki wiórków kokosowych
1 cukier waniliowy mały
1 łyżeczka proszku do pieczenia Polewa;
3 łyżki mleka
3 łyżki kakao
3 łyżki cukru
2 łyżki kakao
PRZYGOTOWANIE:
1.Z podanych składników zagnieść jednolite ciasto.
2.Uformować ręcznie małe kulki wielkości orzecha włoskiego lekko spłaszczyć.
3.Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w odstępach bo urosną podczas pieczenia.
4.Wstawić do nagrzanego piekarnika o piec 15-20 min. w temp. 190 stopni.
5.Zrobić polewę rozpuszczając wszystkie składniki nie gotować!.
6.Gotowe ciasteczka udekorować dowolnie polewą.
RADY ;
Jeśli ktoś lubi bardziej kokosowe ciastka należy
zwiększyć ilość wiórków kokosowych a zmniejszyć ilośc
kleiku ryżowego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz