Dodane do babeczek banany i biała czekolada sprawia że są jeszcze bardziej smaczniejsze że chciałoby się więcej.
SKŁADNIKI
1/4 szklanki oleju
1,5 szklanki mąki pszennej
1 szklanka mleka
1 jajo
2 łyżki kakao
0,5 łyżeczki sody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
0,5 szklanki cukru
1 mały banan
0,5 tabliczki czekolady białej
papierowe foremki do muffinek/12 szt/
PRZYGOTOWANIE
Wymieszać w misce mokre składniki dodać do nich suche .
Wszystko mieszać nie miksować najlepiej rózgą.
Obranego banana i czekoladę pokroić w drobną kostkę.
Dołożyć do masy i delikatnie pomieszać.
Ciastem napełnić papierowe foremki tak 1/3 wysokości .
Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec 20 minut.
Upieczone babeczki można polać polewą i dowolnie udekorować bananem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz