SKŁADNIKI:
2 jabłka
1 pomarańcza
1 duża mozzarella/250g/
2 cebule dymki
1 łyżeczka ziaren słonecznika
1 łyżeczka ziaren pestek dyni
1 łyżeczka orzeszków pinii
SOS:
3 łyżki oliwy z oliwek
3 łyżki oleju balsamicznego
1 łyżeczka cukru brązowego
sól,pieprz do smaku
1 łyżeczka posiekanej bazylii
PRZYGOTOWANIE:
Umyte jabłka ze skórka kroję w ćwiartki a potem na mniejsze ćwiarteczki.
Pomarańcze obieram ze skóry i filetuję.
Mozzarelle osączam z wody i kroje w plasterki.
Cebulę kroję siekam drobno.
Na talerzu układam na przemian mozzarellę, jabłka i cząstki pomarańczy.
Robię sos którym polewam sałatkę oraz posypuje ziarnami wcześniej uprażonymi na patelni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz