sobota, 17 lutego 2018
Czekoladowe batoniki owsiane
Zdrowe domowe batonik na śniadanie czy przekąskę.
SKŁADNIKI
1,5 szklanki płatków owsianych
60 g Złotych Owoców /miechunka peruwiańska/
50g włoskich orzechów
1 duży banan
1 łyżka miodu
3 łyżki masła orzechowego
3 łyżki soku jabłkowego
1,5 łyżki kakao
DODATKI
forma do pieczenia keksówka
PRZYGOTOWANIE
Złote owoce i pokruszone drobniej orzechy namoczyć w wodzie.
Zmiksować banana z miodem, masłem orzechowym i sokiem jabłkowym.
Dosypać płatki owsiane oraz namoczone i osączone z wody orzechy i złote owoce .
Wymieszać wszystko łyżką i przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia foremki.
Wyrównać całą masę i wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 25 min w 180 st.C
Po wyjęciu z piekarnika poczekać 10 min aż przestygną i pokroić kształt batonika.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz