piątek, 16 lutego 2018

Muffinki czekoladowe z lentinkami


Kolorowe babeczki znikają z talerza błyskawicznie.

SKŁADNIKI;
1,5 szklanki mąki pszennej
1 szklanka mleka
1 jajo
1/4 szklanki oleju
2 łyżki kakao
0,5 łyżeczki sody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
0,5 szklanki cukru trzcinowego
papierowe foremki do muffinek/12 szt/
1 łyżka cukru pudru do posypania
150gram Lentilki
 
WYKONANIE;
1.Mieszam w misce mokre składniki dodaje do nich suche .
2.Wszystko łączę  nie miksuję mają zostać w cieście grudki.
3.Ciastem napełniam papierowe foremki tak 1/2 wysokości .
4.Każdą babeczkę posypuję kilkoma lentilkami.
5.Wstawiam do  nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piekę 20 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz