czwartek, 21 czerwca 2018

Czereśniowe koszyczki z ciasta francuskiego.





Szybki i prosty pomysł na deser po obiedzie czy podwieczorek.
Są tak pyszne ,że szybko znikają ze stołu.

SKŁADNIKI:
1 opakowanie ciasta francuskiego
0,5 kg czereśni
1 łyżka cukru trzcinowego

KRUSZONKA;
4 łyżki masła
4 łyżki cukru trzcinowego
5 łyżek mąki pszennej
DODATKI;
forma do muffinek

PRZYGOTOWANIE
Z ciasta francuskiego wycinam kwadraty./12 sztuk/.
Foremkę do muffinek lekko smaruję olejem wtedy łatwiej wyjąc po upieczeniu.
Czereśnie płuczę, drylują i zasypuje 1 łyżką cukru  .
Robię kruszonkę z podanych składników .
Wycięte kwadraty umieszczam w formie od muffin tworząc koszyczek.
W środek układam wydrylowane czereśnie i posypuję hojnie kruszonką.
Wstawiam do piekarnika na 200 stopni i piekę 15 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz