piątek, 6 listopada 2020

Rybka w sosie koperkowym


 
 

Zdrowa i pyszna rybka pieczona w piekarniku.
 
SKŁADNIKI;
3 filety tilapii świeżej lub mrożonej
200 ml śmietany 12%
1 ząbek czosnku
2 łyżki białego wina
1 łyżeczka soku z cytryny
1 pęczek świeżego koperku
pieprz cytrynowy
sól

PRZYGOTOWANIE;
Śmietanę wlewam do miski dodaję drobno posiekany koperek, sok z cytryny zmiażdżony ząbek czosnku i białe wino.
Wszystko dobrze mieszam aż  wszystkie składniki połączą się.
Do żaroodpornego naczynia układam świeże filety lub tylko częściowo rozmrożone nacierając solą i pieprzem cytrynowym.
Zalewam rybę  sosem koperkowym i zapiekam w piekarniku 25 minut w temp.190 stopni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz