Robi się je bardzo szybko a jeszcze szybciej zjada
SKŁADNIKI;
1 opakowanie ciasto francuskie (gotowe
2 szt jabłka
1 łyżeczka cynamon
2 łyżki rodzynki suszone
2 łyżki cukru trzcinowego
1 łyżka sok z cytryny
foremki do muffinek
KRUSZONKA::
3 łyżki cukier trzcinowy cynamonowy
4 łyżki mąka pszenna
3 łyżki masła
PRZYGOTOWANIE:
Jabłka obieram,kroję w kostkę do miski skrapiamy sokiem z cytryny /wtedy nie ściemnieją/.
Dodaję do nich cukier,namoczone wcześniej rodzynki ,oprószam cynamonem i mieszam./nadzienie/.
Gotowe ciasto francuskie kroję na 12 kwadratów /3 rzędy i 4 kolumny/
Każdy kwadrat wkładam do natłuszczonych dołków muffinek tak aby rogi
ich trochę wystawały na zewnątrz.
Do każdego dołka dużą łyżką nakładam
trochę nadzienia z jabłek.
Posypuję wierzch przygotowaną kruszonką.
Wstawiam do nagrzanego piekarnika na 200 stopni i piekę 15-20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz