Są bardzo soczyste i idealne na letni podwieczorek .
SKŁADNIKI;
2,5 szklanki mąki pszennej
0,5 szklanki cukru brązowego
2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 mały jogurt/180g/
3 jaja
0,5 kostki roztopionej margaryny
DODATKI:
250 gram borówek
2 łyżki cukru pudru
papilotki
kwiaty rumianku do dekoracji
PRZYGOTOWANIE;
W misce mąkę wymieszam z proszkiem do pieczenia i cukrami.
Wbijam jajka dodaję rozpuszczoną i przestudzoną margarynę i jogurt.
Wszystkie składniki szybko miksuję.
Papilotki wypełniam ciastem do 2/3 wysokości.
Borówki płuczę i posypuje nimi każdą muffinkę lekko dociskając do środka.
Wstawiam do nagrzanego piekarnika i piekę w temp 180 stopni przez 20 minut.
Ostudzone muffinki posypuje cukrem pudrem i dekoruje kwiatkami
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz