piątek, 24 kwietnia 2020

Muffinki czekoladowe z białą czekoladą i stokrotkami





Biała czekolada sprawia że są jeszcze bardziej smaczniejsze.

SKŁADNIKI;
1/4 szklanki oleju
1,5 szklanki mąki pszennej
3/4 szklanka mleka
1 jajo
2 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
0,5 szklanki trzcinowego

DODATKI:
0,5 tabliczki  czekolady białej
papierowe foremki do muffinek/12 szt/
kilka kwiatów stokrotek

PRZYGOTOWANIE:
Mieszam w misce mokre składniki dodaję do nich suche .
Wszystko  mieszam nie miksować najlepiej rózgą.
Czekoladę  kroję w drobną kostkę  i posypuje muffiny.
Dokładam do masy i delikatnie mieszam.
Ciastem napełniam papierowe foremki tak 1/3 wysokości .
Wstawiam do  nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piekę 20 minut.
Każdą muffinkę dekoruję  stokrotkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz