wtorek, 23 kwietnia 2019

Wiosenna sałatka z truskawkami i bratkami.




Kolorowa sałatka na wiosnę pełna witamin .

SKŁADNIKI;
5 truskawek
8 bratków
1 pomidor
0,5 ogórka zielonego
1/2 opakowania fety
garść rukoli
garść sałaty lodowej

SOS MUSZTARDOWY:
3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczka musztardy francuskiej
1 łyżeczka octu balsamicznego
1 łyżeczka soku z cytryny
0,5 łyżeczki miodu
sól i pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE:

Na talerzu rozkładam rukolę i porwaną palcami sałatę lodową.
Truskawki przekrawam na pół.
Pomidora na małe ćwiartki a ogórka w półplasterki.
Ser feta  kroję na małe kosteczki .
Układam  kolorowe bratki.
Robię sos mieszając musztardę z miodem.
Potem dolewam oliwę i sok z cytryny i ocet balsamiczny.
Przyprawiam solą i pieprzem do smaku.
 Gotowym sosem polewam sałatkę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz