piątek, 22 marca 2019

Bezglutenowe kulki rafaello




Są przepyszne rozpływają się w ustach ,bez cukru, bez jaj, po prostu zdrowe.
 
SKŁADNIKI:
150 g wiórków kokosowych
4 łyżki miodu
100g orzechów nerkowca
50g migdałów
150g pasty kokosowej
50 g tłuszczu kakaowego/masło kakaowe/
papilotki mini 31/18 mm
 
PRZYGOTOWANIE;
Orzechy nerkowca zalewam wodą i pozostawiam na noc.
W misce blenduje namoczone orzechy,pastę kokosową oraz miód.
Dodaję do tego rozpuszczony wcześniej tłuszcz nadal blenduje  na gładką masę.
Wstawiam do lodówki na 1,5 godz i schładzam.
Migdały ze skórką sparzyć wrzątkiem przecedzić i palcami zdjąć skórkę.
Masę wyjmuję z lodówki i formuję kuli rafaello wkładając do każdej w środek migdał.
Każdą kulkę obtaczam dokładnie wiórkach kokosowych.
Podaję w papilotkach mini ułożonych na talerzu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz