piątek, 19 października 2018

Selerowe kotleciki z panierce ziołowej



Zdrowe i pyszne kotleciki które można podawać na ciepło lub zimno.

SKŁADNIKI;
2 nieduże selery korzeniowe
kilka liści świeżej bazylii
kawałek pora część zielona
1 jajko
4 łyżki bułki tartej
sól,pieprz do smaku
olej do smażenia
pomidorki koktajlowe

PRZYGOTOWANIE.
Selery umyć i obrać a natępnie pokroić w 1 cm krążki.
W garnku zagotować osoloną wodą i wrzucić do niej selerowe krążki.
Gotować tak ok. 15 min i wyjąć łyżką cedzakową na talerz,osączyć.
Ostudzone oprószyć pieprzem oraz solą.
Bazylię i pora drobno posiekać i wymieszać z tartą bułką./panierka/
Gotowe krążki selerowe panierować  w roztrzepanym jajku oraz tartej bułce z ziołami .
Usmażyć na gorącym oleju i wyłożyć  na papierowy  ręcznik aby osączyć z nadmiaru tłuszczu.
Podawać z pomidorkami koktajlowymi .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz