piątek, 12 października 2018

Krem fasolowy z tymiankiem

                                 
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      
Rozgrzewająca,kremowa i tania zupka w sam raz na jesienny obiadek

SKŁADNIKI;
2 szklanki fasoli Jaś
30 dag boczku wędzonego
warzywa na zupę
4 ziemniaki
2 liście laurowe
4 ziela angielskie
1 ząbek czosnku
1łyżeczka tymianku
1 łyżeczka majeranku
pieprz,sól do smaku

PRZYGOTOWANIE:
Fasolę namoczyć w garnku na noc i gotować w osolonej wodzie.
Warzywa obrać ,pokroić w kostkę  i dodać po 20 minutach gdy fasola podgotuje się.
Pokrojony w kostkę boczek podsmażyć na patelni i przełożyć do zupy.
Dodać przyprawy , czosnek i w kostkę ziemniaki.
Gdy fasola będzie miękka doprawić wszystko pieprzem i solą.
Zupę zmiksować blenderem na gładka masę i przełożyć do miseczek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz