piątek, 5 października 2018

Muffiny z jabłkami,orzechami i cynamonem




Dodane jabłka i pokruszone orzechy z odrobiną cynamonu sprawiają, że są jeszcze bardziej smaczne i aromatyczne. 


SKŁADNIKI SUCHE;
1,5 szklanki mąki pełnoziarnistej
0,5 szklanki pokruszonych orzechów                            
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3/4 szklanki cukru brązowego
2 łyżeczki cynamonu
0,5 łyżeczki sody

SKŁADNIKI  MOKRE;
1/4 szklanki oleju
1 jajko
3/4 szklanki mleka
3 jabłka

PRZYGOTOWANIE;
Mieszamy w jednej misce suche składniki: a w drugiej  misce mokre.Jabłka obieramy i kroimy w kostkę.Do wymieszanych składników dodajemy kostki jabłka oprószone cynamonem i rozkruszone  drobno orzechy.
Mieszamy łyżką drewnianą lub  rózgą  nie miksujemy!.
Masą  napełniamy foremki do babeczek tak do połowy i pieczemy 20 minut w temp 180 stopni.
Gdy lekko przestygną posypujemy cukrem pudrem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz