niedziela, 29 sierpnia 2021

Czekoladowe muffiny z morelą i płatkami migdałowymi.

Wilgotne czekoladowe z chrupiącymi płatkami migdałowymi.

SKŁADNIKI MOKRE:
1 mały naturalny jogurt /180 G
3 jaja
0,5 szklanki rozpuszczonej margaryny

SKŁADNIKI SUCHE:
2,5 szklanki mąki
0,5 szklanki cukru brązowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 cukier wanilinowy
2 łyżki kakao

DODATKI:
0,5 kg moreli
foremki do muffin papierowe/24 SZT/
0,5 szklanki płatków migdałowych

PRZYGOTOWANIE;
Do jednej  miski wsypuję suche składniki do drugiej mokre rozpuszczając margarynę.
Do mokrych dodaję suche i wymieszam tak aby się połączyły.
Nakładam masę do papierowych foremek 1/3 wysokości.
Morele płuczę .usuwam pestkę i kroje w kostkę.
Nakładam do każdej muffiny lekko dociskając.
Na wierzchu posypuję płatkami migdałowymi.
Wstawiam do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piekę 20 min.

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz