niedziela, 10 listopada 2019

Karpatka na krakersach



Słodka masa karpatkowa połączona ze słonymi krakersami smakuje wyśmienicie .

MASA;
0,5 litra mleka
2 budynie waniliowe bez cukru
0,5 szklanki cukru
1 mały cukier waniliowy
1 kostka masła

POLEWA;
3 łyżki margaryny
3 łyżki kakao
3 łyżki wody

DODATKI:
2 paczki krakersów
blaszka prostokątna 29x24cm

 PRZYGOTOWANIE;
 Z mleka cukrów,budyniów gotuję gęsty budyń i studzę.
 Masło miksuję dodając stopniowo po trochu ostudzony  budyń.
 Robię polewę rozpuszczając margarynę dodając wodę, kakao ,cukier.
 Na dnie blaszki prostokątnej układam warstwę krakersów na to wykładam połowę kremu karpatkowego i 
 przykrywam resztą krakersów.
 Na wierzch wykładam resztę kremu tak nierównomiernie.
 Dekoruję ciasto strużkami polewy kakaowej.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz