środa, 16 stycznia 2019

Kostki owsiane z bananem i bakaliami





Idealne na drugie śniadanie do szkoły czy pracy lub na deser do popołudniowej kawki.

SKŁADNIKI;
1,5 szklanki płatków owsianych
50 g rodzynek sułtańskich
50g  włoskich orzechów
1 duży banan
1 łyżka miodu
3 łyżki masła orzechowego
3 łyżki soku jabłkowego.
Dodatku:
kilka papilotek
forma do pieczenia keksówka

PRZYGOTOWANIE;
Rodzynki i pokruszone drobniej orzechy namoczyć w wodzie.
Zmiksować banana z miodem, masłem orzechowym  i sokiem jabłkowym.
Dosypać płatki owsiane oraz namoczone i osączone z wody orzechy i rodzynki.
Wymieszać wszystko łyżką i przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia foremki.
Wyrównać całą masę i wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 25 min w 180 st.C
Po wyjęciu z piekarnika poczekać 10-15 min aż przestygną i pokroić w dowolne kostki.
Każdą kostkę ułożyć na papilotce wtedy będą wygodne podczas jedzenia .Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz