sobota, 21 lipca 2018

Czekoladowe babeczki z morelami i chrupiącymi migdałami





Pyszne wilgotne babeczki z chrupiącymi płatkami migdałowymi.

SKŁADNIKI MOKRE;
1 mały naturalny jogurt /180 G
3 jaja
0,5 szklanki rozpuszczonej margaryny

SKŁADNIKI SUCHE:
2,5 szklanki mąki
0,5 szklanki cukru brązowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 cukier wanilinowy
2 łyżki kakao

DODATKI:
0,5 kg moreli
foremki do babeczek papierowe/24 SZT/
0,5 szklanki płatków migdałowych

WYKONANIE;
Do jednej  miski wsypać suche składniki do drugiej mokre rozpuszczając margarynę.
Do mokrych wsypać suche i wymieszać tak aby się połączyły
Nałożyć masę do papierowych foremek 1/3 wysokości.Morele opłukać przekroić , usunąć pestkę. Pokroić w kostkę i po kilka ułożyć do każdej babeczki.Na wierzchu posypać płatkami migdałowymi.Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec 20 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz