niedziela, 28 maja 2023

Gofry z borówkami



 

Chrupiące na zewnątrz i puszyste w środku.

SKŁADNIKI:
2 szklanki mąki pszennej 
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka cukru pudru
1,5 szklanki mleka
0, 5 szklanki oleju rzepakowego
2 jaja rozmiar M
szczypta soli

DODATKI;
1 szklanka borówek
cukier puder do posypania

PRZYGOTOWANIE;
Do miski wsypuje mąkę, proszek do pieczenia cukier i sól.
Dolewam mleko olej i wbijam jajka.
Wszystko miksuję aż składniki się połączą.
Odstawiam na 5 minut.
Nagrzewam dobrze gofrownicę i wylewam porcje ciasta łyżką .
Piekę 5 minut aż gofry się zrumienią. 
Upieczone wyjmuję i układam na kratce aż przestygną. 
Podaję z posypane borówkami i cukrem pudrem. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz