niedziela, 17 października 2021

Kremowa fasolówka




Syci i rozgrzewa w jesienne dni.

SKŁADNIKI:
2 szklanki fasoli Jaś
30 dag boczku wędzonego
4 ziemniaki
1 tacka włoszczyzny
2 liście laurowe
4 ziela angielskie
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka tymianku
1 łyżeczka majeranku
pieprz,sól do smaku

PRZYGOTOWANIE:
Fasolę namaczam w wodzie I odstawiam na całą noc.
Następnie gotuję ją w osolonej wodzie.
Warzywa obieram i kroję w kostkę .
Dodaję po 20 minutach gdy fasola podgotuje się.
Boczek kroję w kostkę i podsmażam  na patelni .
Dokładam  do fasoli posiekany czosnek I ziemniaki pokrojone w kostkę.
Gdy fasola będzie miękka doprawiam wszystko pieprzem i solą.
Miksuję wszystko blenderem na gładka masę i nakładam do miseczek.

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz