Takie kolorowe babeczki znikają z talerza błyskawicznie
SKŁADNIKI;
1,5 szklanki mąki pszennej
1 szklanka mleka
1 jajo
1/4 szklanki oleju
2 łyżki kakao
0,5 łyżeczki sody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
0,5 szklanki cukru trzcinowego
papierowe foremki do muffinek/12 szt/
1 łyżka cukru pudru do posypania
150gram kolorowych lentilky
1 łyżka cukru pudru do posypania
150gram kolorowych lentilky
PRZYGOTOWANIE:
Mieszam w misce mokre składniki dodaje do nich suche .
Wszystko łączę nie miksuję mają zostać w cieście grudki.
Ciastem napełniam papierowe foremki tak 1/2 wysokości .
Każdą babeczkę posypuję kilkoma lentilkami.
Wstawiam do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piekę 20 minut.
Mają piękne kolorowe kropki :)
OdpowiedzUsuńSuper napisane. Musze tu zaglądać częściej.
OdpowiedzUsuńLentilki to fajny dodatek, zwłaszcza kiedy pieczemy dla dzieci. To świetna propozycja na dziecięcą imprezę urodzinową. Muffiki czekoladowe to obowiązkowa pozycja na święto mojej córci. Zawsze wykorzystuje wtedy przepis https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/przepis/przepis-na-babeczki-czekoladowe/
OdpowiedzUsuńTe babeczki zawsze znikają ze stołu jako pierwsze, polecam!
Jak dla mnie świetny wpis. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuń