niedziela, 4 marca 2018

Czekoladowe babeczki z lentilkami






 Takie kolorowe babeczki znikają z talerza błyskawicznie


SKŁADNIKI;
1,5 szklanki mąki pszennej
1 szklanka mleka
1 jajo
1/4 szklanki oleju
2 łyżki kakao
0,5 łyżeczki sody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
0,5 szklanki cukru trzcinowego
papierowe foremki do muffinek/12 szt/
1 łyżka  cukru pudru do posypania
150gram  kolorowych lentilky

 
PRZYGOTOWANIE:
Mieszam w misce mokre składniki dodaje do nich suche .
Wszystko łączę  nie miksuję mają zostać w cieście grudki.
Ciastem napełniam papierowe foremki tak 1/2 wysokości .
Każdą babeczkę posypuję kilkoma lentilkami.
Wstawiam do  nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piekę 20 minut.

4 komentarze:

  1. Mają piękne kolorowe kropki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Super napisane. Musze tu zaglądać częściej.

    OdpowiedzUsuń
  3. Lentilki to fajny dodatek, zwłaszcza kiedy pieczemy dla dzieci. To świetna propozycja na dziecięcą imprezę urodzinową. Muffiki czekoladowe to obowiązkowa pozycja na święto mojej córci. Zawsze wykorzystuje wtedy przepis https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/przepis/przepis-na-babeczki-czekoladowe/
    Te babeczki zawsze znikają ze stołu jako pierwsze, polecam!

    OdpowiedzUsuń
  4. Jak dla mnie świetny wpis. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń