Słodka masa karpatkowa połączona ze słonymi krakersami smakuje wyśmienicie .
MASA;
0,5 litra mleka
2 budynie waniliowe bez cukru
0,5 szklanki cukru
1 mały cukier waniliowy
1 kostka masła
POLEWA;
3 łyżki margaryny
3 łyżki kakao
3 łyżki wody
DODATKI:
2 paczki krakersów
blaszka prostokątna 29x24cm
PRZYGOTOWANIE;
Z mleka cukrów,budyniów gotuję gęsty budyń i studzę.
Masło miksuję dodając stopniowo po trochu ostudzony budyń.
Robię polewę rozpuszczając margarynę dodając wodę, kakao ,cukier.
Na dnie blaszki prostokątnej układam warstwę krakersów na to wykładam połowę kremu karpatkowego i
przykrywam resztą krakersów.
Na wierzch wykładam resztę kremu tak nierównomiernie.
Dekoruję ciasto strużkami polewy kakaowej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz