Pyszna dzięki połączeniu warzywa z owocem.
SKŁADNIKI;
2 czerwone buraki
2 jabłka
2 łyżki sezamu
1 garść rukoli
sok z 05 cytryny
SOS BALSAMICZNY;
1 łyżka octu balsamicznego
2 łyżki oliwy
1 łyżeczka miodu
sól morska,pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Buraki myję i zawijam w folie aluminiową.
Wkładam do nagrzanego piekarnika na 200 stopni i piekę ok 45 min.
Wystudzone obieram ze skórki i kroję w plasterki.
Umyte jabłka ze skórka kroję również w plastry skrapiając sokiem z cytryny.
Na talerzu rozkładam umytą i osuszoną rukolę.
Układam na przemian plasterki buraków i jabłek.
Posypuję uprażonym wcześniej sezamem.
Robię sos mieszając składniki w słoiczku.
Gotową sałatkę polewam sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz