Są przepyszne i pięknie pachną truskawkami.
CIASTO NALEŚNIKOWE:
2 jaja
1,5 szklanki mąki
1 łyżka cukru trzcinowego
1 łyżka oleju
2 szklanki mleka
MASA TRUSKAWKOWA:
2 budynie o smaku truskawkowym z cukrem
3 szklanki mleka
25 dag świeżych truskawek
DODATKI:
sos czekoladowy
listki świeżej mięty
PRZYGOTOWANIE;
W misce ubić jaja z cukrem dodać mąkę ,mleko i olej na końcu.
Gotowe ciasto naleśnikowe odstawić na 30 min.
W tym czasie ugotować budyń w mniejszej ilości mleka niż w przepisie aby był gęsty.
Na patelni usmażyć cienkie naleśniki.
Usmażone naleśniki smarować budyniem dodając kilka pokrojonych truskawek.
Zawijać w rulon i podawać polane sosem czekoladowym i listkami mięty.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz