Pasuje do grilowanych mięs i warzyw. Również jest super dodatkiem do wędlin i pieczywa.
SKŁADNIKI;
1 świeży ogórek
2 ząbki czosnku
1 opakowanie /400g/ jogurtu naturalnego gęstego
1 pęczek świeżego koperku
0,5 cytryny
sól,pieprz,cukier do smaku
2 łyżki oliwy
PRZYGOTOWANIE:
Przygotowuję potrzebne składniki do zrobienia
sosu.
Ogórki ścieram do miski na tarce o dużych oczkach,solę i zostawia na 10 minut.
Następnie odciskam z nadmiaru wody
Dodaję jogurt naturalny koniecznie gęsty,oliwę i wyciskam sok z 05 cytryny .
Koperek kroję drobno ,czosnek rozgniatam i dokładam do miski.
Doprawiam wszystko solą ,pieprzem oraz cukrem .
Wstawiam do lodówki na 1 godzinę by się sos przegryzł.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz