Kolorowa sałatka na wiosnę pełna witamin .
SKŁADNIKI;
5 truskawek
8 bratków
1 pomidor
0,5 ogórka zielonego
1/2 opakowania fety
garść rukoli
garść sałaty lodowej
SOS MUSZTARDOWY:
3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczka musztardy francuskiej
1 łyżeczka octu balsamicznego
1 łyżeczka soku z cytryny
0,5 łyżeczki miodu
sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Na talerzu rozkładam rukolę i porwaną palcami sałatę lodową.
Truskawki przekrawam na pół.
Pomidora na małe ćwiartki a ogórka w półplasterki.
Ser feta kroję na małe kosteczki .
Układam kolorowe bratki.
Robię sos mieszając musztardę z miodem.
Potem dolewam oliwę i sok z cytryny i ocet balsamiczny.
Przyprawiam solą i pieprzem do smaku.
Gotowym sosem polewam sałatkę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz