Posypane parmezanem są jeszcze bardziej smaczniejsze.
SKŁADNIKI;
0,5 kg mielonego mięsa z szynki
1 całe jajo
1 mała cebula
2 łyżku bułki tartej
1 łyżkia sera parmezan
sól.pieprz do smaku
SOS;
1 passata pomidorowa /500g/
sól do smaku
DODATKI;
ser starty parmezan do posypania
0,5 opakowania makronu świderki
PRZYGOTOWANIE:
W misce mięso mielone mieszam z bułką tartą.Wbijam jajo i dodaję startą na tarce cebulę.
Doprawiam solą ,pieprzem i dosypuję starty parmezan.
Wyrabiam masę formuję małe pulpety.
Obsmażam na patelni z obu stron.
Zalewam passatą pomidorową.
Wszystko doprawiam przyprawami.
Duszę wszystko przez 10-15 minut
Makaron gotuję al dente w wodzie z dodatkiem soli i przecedzam .
Pulpety podaję z makaronem i startym parmezanem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz