Świeże soczyste truskawki w towarzystwie sera pleśniowego i orzechów.
SKŁADNIKI;
2 garści roszponki
kilka sztuk truskawek
100g sera z pleśnią niebieską
garść orzechów włoskich
Dresing:
2 łyżki oliwy z oliwek
1 ząbek czosnku
1 łyżka miodu
1 łyżka octu winnego
sól, świeżo mielony pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Rozdrobnione orzechy podprażam na suchej patelni.
Czosnek
ścieram na tarce i umieszczam z pozostałymi składnikami w słoiczku.
Po przykryciu potrząsam aż się wszystko połączy i dresing gotowy.
Umyte i szypułkowane truskawki kroję w ćwiartki.
Ser z niebieską pleśnią kroję w niedużą kostkę.
Wykładam na talerz
roszponkę na to
układam truskawki i posypuję orzechami.
Sałatkę polewam gotowym dresingiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz