Podane tak w papilotkach pięknie się prezentuje .
SKŁADNIKI;
1 kg sera z wiaderka
2 galaretki cytrynowe
0,5 l wody
0,5 szklanki cukru pudru
1 szklanka śmietany 30%
2 paczki herbatników typu Petit Beurre
POSYPKA;
100g wiórków kokosowych
3 łyżki cukru trzcinowego
3 łyżki masła
DODATKOWO
papilotki
blacha kwadratowa 24x24
PRZYGOTOWANIE;
Galaretki rozpuszczam w 500 ml wody i pozostawiam do lekkiego stężenia.
Schłodzoną śmietanę ubijam z cukrem pudrem.
Dodaję ser z wiaderka łyżką partiami i miksuje delikatnie.
Dolewam lekkim strumieniem stężałą galaretkę.
Dno formy wykładam folia spożywczą a na to ciastka.
Lekko gęstą masę przekładam na herbatniki.
W garnku roztapiam masło dosypując cukier i wiórki.
Mieszam aż się lekko zarumienią i odstawiam do ostudzenia.
Posypuję nimi wierzch deseru.
Wstawiam do lodówki na kilka godzin.
Kroje na kwadraty i wkładam w papilotki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz