niedziela, 27 września 2020

Wołowina z ananasem




Dziś na obiadek. Super połączenie wołowiny i ananasa w sosie własnym.

Opłukane mięso kroję na drobne kawałki.
W misce robię marynatę z 1 łyżki mąki pszennej i 1 ziemniaczanej,3 łyżek wina i 0,5 łyżeczki soli.
Wkładam do niej mięso i odstawiam na 2 godz.
Na rozgrzany olej na patelni wykładam kawałki mięsa i podsmażam.
Dodaję rozgnieciony czosnek oraz wlewam zalewę z ananasa
Duszę wszystko pod przykryciem do miękkości mięsa tak 1,5 godz. mieszając od czasu do czasu.
Gdy będzie już dość miękkie dokładam pokrojonego ananasa w kostkę i doprawiam sosem sojowym i koncentratem.
Podaję z ugotowanym ryżem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz