Biała czekolada sprawia że są jeszcze bardziej smaczniejsze.
SKŁADNIKI;
1/4 szklanki oleju
1,5 szklanki mąki pszennej
3/4 szklanka mleka
1 jajo
2 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
0,5 szklanki trzcinowego
DODATKI:
0,5 tabliczki czekolady białej
papierowe foremki do muffinek/12 szt/
kilka kwiatów stokrotek
PRZYGOTOWANIE:
Mieszam w misce mokre składniki dodaję do nich suche .
Wszystko mieszam nie miksować najlepiej rózgą.
Czekoladę kroję w drobną kostkę i posypuje muffiny.
Dokładam do masy i delikatnie mieszam.
Ciastem napełniam papierowe foremki tak 1/3 wysokości .
Wstawiam do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piekę 20 minut.
Każdą muffinkę dekoruję stokrotkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz