Dodane do babeczek banany i biała czekolada sprawia że są jeszcze bardziej smaczniejsze.
SKŁADNIKI;
1/4 szklanki oleju
1,5 szklanki mąki pszennej
1 szklanka mleka
1 jajo
2 łyżki kakao
0,5 łyżeczki sody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
0,5 szklanki trzcinowego
1 średni banan
0,5 tabliczki czekolady białej
papierowe foremki do muffinek/12 szt/
PRZYGOTOWANIE:
Mieszam w misce mokre składniki dodaję do nich suche .
Wszystko mieszam nie miksować najlepiej rózgą.
Obranego banana i czekoladę kroję w drobną kostkę.
Dokładam do masy i delikatnie mieszam.
Ciastem napełniam papierowe foremki tak 1/3 wysokości .
Wstawiam do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piekę 20 minut.
Upieczone babeczki można polewam polewą i dowolnie dekoruje bananem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz