Pięknie się prezentują i super smakują podane na deser w Walentynki.
SKŁADNIKI;
4 jaj
0,5 szklanki cukru
0,5 szklanki mąki pszennej
0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do piecz.
blaszka do pieczenia 24cmx36cm
MASA;
krem budyniowy 3 minuty Dr.Oetkera
400 ml mleka 2%
dodatki:
1 galaretka czerwona/wiśniowa ,truskawkowa/
foremki serduszka
papilotki
PRZYGOTOWANIE;
Białka
jaj ubijam z cukrem dodaję żółtka,mąki i proszek do pieczenia.Ciasto wylewam
na prostokątną blaszkę.Wstawiam do piekarnika na 180 stopni i piekę 30
minut.
Rozpuszczam galaretkę w 350 ml gorącej wody/mniej niż w
przepisie/wylewam do płaskiego naczynia wyłożonego folią spożywczą/to
ułatwi nam odklejanie/ i pozostawiam w lodówce aż stężeje.
Krem
budyniowy miksuję mikserem z chłodnym mlekiem ok.3 min na najwyższych
obrotach aż wyjdzie masa.Smaruję gotowym kremem ostudzony biszkopt i foremką wycinam serduszka.
Ze stężonej galaretki wycinam foremką malutkie serduszka .Ciastka dekoruję serduszkami z galaretki i podaję w papilotkach .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz