niedziela, 13 października 2019

Muffiny mocno orzechowe




Mają wyrazisty smak orzechów i są przepyszne.
 
SKŁADNIKI SUCHE;
0,5 szklanki zmielonych orzechów
1 szklanka mąki pszennej                                    
0,5 łyżeczki sody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
0,5 szklanki cukru

 SKŁADNIKI MOKRE;
1/4 szklanki oleju
1 jajko
1 szklanka mleka

DODATKI:
12 papierowych papilotek
forma do muffin
 
PRZYGOTOWANIE;
Mieszam w jednej misce suche składniki  a w drugiej  misce mokre.
Do mokrych dokładam suche składniki i mieszam łyżką drewnianą lub rózgą/nie miksuje!./
Formę do muffin wykładam papilotkami.
Masą napełniam  foremki tak do połowy  i piekę 20 minut w temp.180 stopni.
Upieczone muffiny studzę na kratce.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz