Super połączenie czekoladowego ciasta z wiśniami.
Są mięciutkie i błyskawicznie znikają z talerza jeszcze ciepłe.
SKŁADNIKI;
1/4 szklanki oleju
1,5 szklanki mąki pszennej
1 szklanka mleka
1 jajo
2 łyżki kakao
0,5 łyżeczki sody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
0,5 szklanki cukru
DODATKI;
papierowe foremki do muffinek/12 szt/
cukier puder do posypania
30 dag wiśni świeżych
PRZYGOTOWANIE:
W misce łączę mokre składniki dodaję do nich suche .
Wszystko mieszam łyżką nie miksuje mają zostać w cieście grudki.
Ciastem napełnić papierowe foremki tak 1/2 wysokości .
Wiśnie dryluję osączam z soku na sicie .
Układam po kilka sztuki na każdą babeczkę.
Wstawiam do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piekę 25 minut.
Upieczone babeczki posypuję cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz