Wspaniale prezentują się na stole i pasują na różne okazje.
SKŁADNIKI:
2 pomidory
0,5 makreli wędzonej
0,5 opakowania serka Turek Puszystego
1 jajo ugotowane
0,5 pęczka szczypiorku
kilka goździków
sól i pierz do smaku
PRZYGOTOWANIE;
Pomidory myję,przekrawam na pół nie docinając ich do końca tak aby wyszły buzie
Następnie przekrawam wzdłuż żeby wyszły skrzydełka.
Łyżeczką wydrążam cały miąższ z pomidorów.
Miksuję
blenderem w misce :miąższ pomidorowy z obraną z ości
makrelą dodając serek ,ugotowane jajko oraz pokrojony drobno szczypiorek.
Doprawiam to solą i pieprzem do smaku.
Wydrążone pomidory napełniam farszem i przykrywa skrzydełkami.
Skrzydełka ozdabiam kropkami z serka .
Z przodu robię czułki ze szczypiorku a nosek i oczy z goździków.
Układam biedronki na talerzu z drobno pokrojonym szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz