Super połączenie wątróbki z malinami,palce lizać.
SKŁADNIKI;
30 dag wątróbki drobiowej
1 cebula szalotka
0,5 opakowania mix sałat
0,5 szklanki świeżych malin
1 szczypta pieprzu
SOS MALINOWY:
1 szklanka świeżych malin
50 ml octu balsamicznego
1 łyżka miodu
100 ml wina czerwonego
sól,pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Do
garnka wrzucam maliny dodaję miód i rozpuszczam na małym gazie.
Gdy maliny
rozpadną się wlewam ocet balsamiczny ,wino i doprawiam do smaku solą i
pieprzem.
Gotuję cały czas mieszając tak długo aż sos będzie gęsty.
Przecieram wszystko przez gęste sitko .
Wątróbkę czyszczę z błon, oprószam mąką ,smażę na patelni na końcu dopiero solę .
Osączam nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym i kroję wątróbkę w kostkę.
Na talerzach układam mix sałat na to pokrojoną w krążki cebulę,wątróbkę i świeże maliny.
Całość polewam sosem malinowym i delikatnie posypuję świeżo mielonym pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz