Delikatne i smaczna
CIASTO PIEROGOWE:
2 szklanki mąki poznańskiej
2 łyżki oleju
1 szklanka gorącej wody
szczypta soli
FARSZ;
250 g twarogu
2 łyżki cukru trzcinowego
3 łyżki budyniu śmietankowego bez cukru
DODATKI:
0,5 szklanki jogurtu naturalnego
PRZYGOTOWANIE:
Zagniatam ciasto elastyczne na pierogi z maki,oleju i ciepłej wody.
Odstawiam na 30 minut aby odpoczęło.
W tym czasie twaróg rozgniatam widelcem z cukrem.Dodaje budyń i dobrze wszystko ucieram.
Ciasto pierogowe cienko wałkuję i wycinam szklanką krążki.
Na każdy nakładam farsz dobrze zlepiam brzegi pierogów.
Gotuję pierogi w osolonej 5 min od czasu gdy wypłyną na wierzch.
Wyjmuję łyżką cedzakową na talerze i polewam jogurtem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz