Chrupiące na zewnątrz i puszyste w środku.
SKŁADNIKI:
2 szklanki mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka cukru pudru
1,5 szklanki mleka
0, 5 szklanki oleju rzepakowego
2 jaja rozmiar M
szczypta soli
DODATKI;
1 szklanka borówek
cukier puder do posypania
PRZYGOTOWANIE;
Do miski wsypuje mąkę, proszek do pieczenia cukier i sól.
Dolewam mleko olej i wbijam jajka.
Wszystko miksuję aż składniki się połączą.
Odstawiam na 5 minut.
Nagrzewam dobrze gofrownicę i wylewam porcje ciasta łyżką .
Piekę 5 minut aż gofry się zrumienią.
Upieczone wyjmuję i układam na kratce aż przestygną.
Podaję z posypane borówkami i cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz