Aromatyczny i smaczny posypany pokruszonym serem feta.
SKŁADNIKI;
1 kg pomidorków koktajlowych czerwonych
2 łyżki oleju rzepakowego
2 szalotki
2 ząbki czosnku
1 szczypta tymianku
1 litr bulionu warzywnego
1 opakowanie sera koziego twarogowego
1/2 szklanki śmietany 12%
PRZYGOTOWANIE;
Obraną szalotkę kroje w kostkę i szkle na gorącym oleju w garnku.
Dodaję do tego: rozgniecione ząbki czosnku i tymianek.
Pomidory ze skórką przekrawam na połówki i dorzucam.
Wszystko podsmażam i następnie zalewam bulionem gotując kilka minut.
Doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Wszystko zabielam śmietaną i miksuję na krem.
Wlewam do miseczek i posypuję pokruszonym serem kozim twarogowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz