Są bardzo mięciutkie i aromatyczne.
SKŁADNIKI SUCHE;
2 szklanki mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3/4 szklanki cukru brązowego
1 łyżeczki cynamonu
szczypta soli
SKŁADNIKI MOKRE;
0,5 szklanki oleju
2 jajka
1 szklanka mleka
DODATKOWO:
2-3 jabłka
1 forma do muffin
12 sztuk papilotek
1 łyżeczka cukru pudru
1 łyżeczka cynamonu
PRZYGOTOWANIE;
W jednej misce mieszam suche składniki a w drugiej misce mokre.
Jabłka
obieram i kroje w niezbyt drobną w kostkę.
Do wymieszanych składników dodaję
jabłka.
Mieszam łyżką drewnianą lub rózgą nie mikserem. .
Foremkę do muffin wykładam papilotkami.
Nakładam ciasto tak do połowy.
Piekę w temp.190 stopni C przez 25 min.
Gdy przestygną posypuję cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz