Smaczna oraz puszysta babeczka.
SKŁADNIKI;
2 niepełne szklanki mąki pszennej
0.5 szklanki cukru brązowego
100g wiórków kokosowych.
2 łyżeczki proszku do pieczenia
0,5 szklanki mleka
4 jaja
1 kostka masła
POLEWA:
1 gorzka czekolada
4 łyżki mleka
DODATKI:
silikonowa forma do babki z kominem
PRZYGOTOWANIE;
W misce miksuję miękkie masło z cukrem na puszystą masę.
Dosypuję mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Wbijam po jedynym jajku nadal miksując
Dolewam stopniowo mleko.
Wsypuję wiórki kokosowe.
Wszystkie składniki smiksuje.
Przekładam gotową masę do formy.
Wstawiam do nagrzanego piekarnika i piekę w temp 180 stopni przez 40 minut.
W rondelku zagotuję mleko.
Odstawiam i dodaję pokruszoną czekoladę.
Mieszam aż czekolada się rozpuści.
Przestudzoną babkę polewam polewą i obsypuję wiórkami kokosowymi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz