Najlepsze na jesienne popołudnie do kawki czy herbatki
SKŁADNIKI:
2 średnie dojrzałe banany
1 jajko
3 łyżki cukru brązowego
100 g masła miękkiego
1 i 1/3 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka imbiru mielonego
2 łyżeczki cukru waniliowego
szczypta soli
PRZYGOTOWANIE;
Banany rozgniatam dokładnie w misce widelcem dodaję cukry,masło oraz jajko.
Ucieram mikserem na wolnych obrotach na jednolitą masę.
Dosypuję mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, imbirem i szczyptą soli.
Nakładam po łyżce ciasta na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Wstawiam do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piekę 15-20 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz