Są idealnie wilgotne ,czekoladowe i lekko kwaskowate.
SKŁADNIKI SUCHE:
2,5 szklanki mąki pszennej
0,5 szklanki cukru brązowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 cukier wanilinowy
2 łyżki kakao
SKŁADNIKI MOKRE:
1 mały naturalny jogurt /180 G
3 jaja
0,5 szklanki rozpuszczonej margaryny
DODATKI:
0,5 kg czerwonej porzeczki
2 łyżki cukru pudu
papilotki do muffinek/24 szt/
PRZYGOTOWANIE:
Do jednej miski wsypuję suche składniki do drugiej mokre rozpuszczając margarynę.
Do mokrych wsypuję suche i mieszam tak aby się połączyły/rózgą/
Nakładam
masę do papilotek 1/3 wysokości.
Porzeczkę myję i zdejmuje owoce z gałązek.
Do każdej wypełnionej papilotki wtykam kilka porzeczek.
Wstawiam do nagrzanego piekarnika
na 180 stopni i piekę 20 min.
Wierzch posypuje cukrem pudrem i ozdabiam owocami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz