Dodane jabłka i pokruszone orzechy z odrobiną cynamonu sprawiają, że są jeszcze bardziej smaczne i aromatyczne.
SKŁADNIKI SUCHE;
1,5 szklanki mąki pełnoziarnistej
0,5 szklanki pokruszonych orzechów
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3/4 szklanki cukru brązowego
2 łyżeczki cynamonu
0,5 łyżeczki sody
SKŁADNIKI MOKRE;
1/4 szklanki oleju
1 jajko
3/4 szklanki mleka
3 jabłka
PRZYGOTOWANIE;
Mieszamy
w jednej misce suche składniki: a w drugiej misce mokre.Jabłka
obieramy i kroimy w kostkę.Do wymieszanych składników dodajemy kostki
jabłka oprószone cynamonem i rozkruszone drobno orzechy.
Mieszamy łyżką drewnianą lub rózgą nie miksujemy!.
Masą napełniamy foremki do babeczek tak do połowy i pieczemy 20 minut w temp 180 stopni.
Gdy lekko przestygną posypujemy cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz